top of page
  • Skribentens bildFragaria Trädgårdar

Månadens trädgårdstips - Maj

Uppdaterat: 30 juni 2021


SÅ DINA SOMMARBLOMMOR

I maj månad är det så pass varmt att du kan börja så dina sommarblommor direkt ute i jorden där de också gror som bäst. Rensa ogräs och luckra jorden med en räfsa innan du sår. Lämpliga för direktsådd är till exempel ringblomma, blåklint, aster, zinnia, romersk riddarsporre, blomsterlin, clarkia, kinesisk förgätmigej, inkakrage, slinger- och buskkrasse, jungfrun i det gröna, jätteeternell, kranskrage och praktmalva.


GRÖNSAKSLANDET GROR

De flesta grönsaker går även bra att börja odla direkt i trädgårdslandet nu. Kanske är spenat, bondbönor, rädisor och rucola redan i jorden. I så fall är det nu dags för morötter, sallad, rödbetor och övriga grönsaker. Bönor och squash vill ha riktigt varm och go jord, helst kring 20 grader och kan med fördel förodlas i småkrukor för senare utplantering.


PLANTERA I VÄXTHUS

Har du växthus eller uterum kan du nu plantera ut både blommor och grönsaker här, antingen om du själv drivit upp plantor eller köper dem i blomsterbutiken. Tomat, gurka, melon, chili, paprika och kapkrusbär är några av de grönsaker som trivs bäst i värmen under glas. Odla dem i jordbädd eller stora krukor. Värmeälskande blommor är till exempel pelargoner och suckulenter.110 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page