top of page
  • Skribentens bildFragaria Trädgårdar

Månadens trädgårdstips - Juli

Uppdaterat: 1 juli 2021


trädgårdstips


SOMMARSKÖRD

Är inte egenodlade tomater något av det godaste som finns? Nu kan du börja skörda och njuta av vårens odlingar. Missa inte tjuvskotten som ska tas bort på plantorna för att frukten ska få mer näring. De första färskpotatisarna skördade du kanske redan till midsommar och under juli mognar också bönor, ärtor och de första morötterna. Glöm inte heller att vattna regelbundet för att dina grönsaker ska bli så fina som möjligt! Lägg gärna färskt gräsklipp (ca 5 cm tjockt) mellan raderna i landet, det motar både ogräs och tillför näring.


BLOMMOR HELA SOMMAREN UT

Sommarblommor varar länge, om du pysslar om dem. Vatten och näring behövs förstås. Tillför gärna en svag dos näring varje gång du vattnar! Många av sommarblommorna behöver också plockas rena från överblommade blommor för att sätta nya knoppar. Ta för vana att gå över alla växter minst en gång i veckan så har du blomning fram i höst – ja, kanske ända till frosten kommer!


GALLRA FRUKTTRÄD

Glöm inte att gallra fruktträden! För att plommon, päron och äpplen ska kunna utvecklas ordentligt behöver träden i regel gallras. Plocka bort övertaliga frukter så får de som sitter kvar möjlighet att mogna ordentligt och växa sig stora och söta. Prova att skaka plommonträdet så att minst hälften av karten faller av – eller gallra så att du får två-tre fingrar mellan varje frukt. Äppleträdet gallras så att du kan ha en näve mellan varje kart. Hör av er till oss om ni behöver hjälp!

89 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page