top of page
  • Skribentens bildFilip Eklås

Tips för plantering i kruka


plantering i kruka
Från vänster ser du bambu, klematis och hortensia.

Att plantera växter som håller i längden, trots att man inte har en trädgård med rabatter, kräver att man väljer tåliga perenner och lite större krukor. Här har vi planterat träd och perenna växter i stora krukor på en innergård som trivts bra sen de planterades i början av sommaren.


Så lyckas du med att plantera i kruka

  1. Dränering Fyll botten med lecakulor eller tallkottar. För att behålla dräneringseffekten bör du även lägga en fiberduk innan du fyller på jord.

  2. Välj rätt jord Kolla upp vilken typ av jord som passar bäst för de växter du ska plantera. Blanda gärna ut jorden med långtidsverkande gödning.

  3. Plantera blommorna Samplantera gärna blommor i samma färgnyanser men med olika former eller mixa med olika konstellationer som passar bra ihop.

  4. Vattna, vattna, vattna Vattna rikligt direkt efter plantering och glöm inte av att hålla efter regelbundet - speciellt om det är torrt och soligt.

  5. Fräscha upp Klipp bort blommor som börjat sloka, för att främja återkomsten av nya blommor.Innan du tar beslut om vilka växter du ska plantera i dina krukor utomhus, kan det vara bra att tänka på ett antal saker. Hur länge vill du att de ska blomma? Är det viktigt att den har odlats på ett hållbart och miljövänligt sätt? Bor du i en kall region så att den behöver vara vinterhärdig i ner till flera minusgrader? Med rätt val kan du då lyckas med krukväxter som håller år efter år.

38 visningar0 kommentarer

Comentários


bottom of page